logo

Vandringar på olika teman

bild
Vi gör flera olika vandringar med intressanta tema. Använder er grupp buss kan tema varieras på ännu fler sätt till exempel:


Stormaktstidens adel och palats
Gustav III:s Stockholm
Ferdinand Bobergs byggnader
Skulpturer på gator och torg
Arkitekturens pärlor
Historia genom sju sekel
Konst på stan

 

Uppåt väggarna
Mötesplats: Vid porten Mynttorget 1

 

Upplev sju seklers arkitektur i Gamla Stan. Se de tidigaste spåren av medeltid, charmas av stormaktstiden, luras av 1900-talets sekelskifte, njut av jugend, möt funkisen, förfäras av det moderna och hitta det senaste.

 

Konsten i tunnelbanan

Mötesplats: T-bana Kungsträdgården, uppgång Gallerian, utanför spärrarna.

 

 

Ni får en bakgrund till tankar och utveckling av utsmyckningen i Tunnelbanan. Så besöker vi ca 6 stationer utefter Järvabanans linje 10 eller 11. Upplev att den dagliga tristessen byts till en fascinerande tanke med många oupptäckta detaljer.

Spår av medeltid

Mötesplats: T-bana Gamla stan, mot Riddarholmen.

 

Här möter vi ännu synliga spår från medeltiden på Gråmunkeholmen och Stadsholmen. Vi hör om bråk, burspråk och ballader, om fabler, fanstyg, tiggarmunkar och köpenskap.

 

Kärlek, kärlek, kärlek!!!
Mötesplats: T-bana Gamla Stan, gatuplanet.

 

Alltid fascinerande. Vi följer olika århundrens mest spektakulära kärlekshistorier som utspelat sig i Gamla Stan. Sanna eller osanna?
Känner ni till Aurora von Königsmark, Vendela Hebbe, Fredrik I, Oscar I och Erik XIV? De kommer att bidra till att vi får veta mer om kärlekens mysterier.